Het Camperveld


Wilt u er eens helemaal uit?

Kom dan kamperen op onze nieuwe camperveld bij onze boerderij, waar wij tevens een minicamping hebben. Onze boerderij, die niet meer in bedrijf is, ligt in buurtschap ''t Oventje" in het karakteristieke dorpje Zeeland in Brabant.

Het veld is geschikt voor een 5-tal campers tot een lengte van +/- 8 meter. U kampeert op een heel mooi grasveld, omgeven met nog jonge beplanting.

Het is er rustig en gezellig. Ons camperveld en minicamping zijn bij uitstek geschikt voor de 45-plussers die op zoek zijn naar rust en ruimte. Verblijft u liever op onze minicamping, geeft u dit dan aan bij u eventuele reservering.

Verder bieden we het volgende aan:

 • Vanaf 2020 verharde standplaatsen voor uw camper
 • Stroom (6 of 10 amp)
 • Uitstortplaats voor uw vuilwatertank
 • Uitstortplaats voor uw chemisch toilet
 • Enkele watertappunten
 • Goede sanitaire voorzieningen
 • Wasmachine en centrifuge
 • Wasdroger
 • Gratis WIFI op de gehele camping/camperveld
 • Activiteiten

  Rondom Zeeland is er volop natuurschoon om te wandelen en te fietsen. Zo is de camping gelegen op 100 m. Vanaf de bosrand waar u heerlijk kunt wandelen. Fietsroutes en wandelroutes zijn gratis beschikbaar op de camping.

  Zeeland zelf heeft 184 ha. bossen en in de nabije omgeving vind u natuurpark "De Maashorst" met een bezoekerscentrum en uitgezette wandel- en fietsroutes en ruiterpaden. Goed voor vele dagen wandel- en fietsplezier.

  Verder zijn er op fietsafstand mogelijkheden om te zwemmen, surfen en vissen.


  Historie

  1992

  Kees en Mien beginnen met de minicamping. In eerste instantie als nevenaktiviteit van hun varkensbedrijf.

  1997

  Een aantal jaren later wordt besloten om te stoppen met het varkensbedrijf. Dat blijkt een goed tijdstip te zijn want kort daarna breekt de varkenspest uit in de omgeving. In de eerste jaren heeft onze minicamping een kleine klantenkring die in de loop der jaren gestaag groeit. Elke winter worden er diverse zaken op de camping verfraaid en uitgebreid.

  Zo werden alle plekken bij de voortent voorzien van kunstgras en wordt er riolering aangelegd. Er komen nieuwe elektrakasten waarbij gekozen kan worden uit 6 en 10 amp. Ook komt er een waterkraan op elke plaats.

  2008

  Vanaf dit seizoen bieden we ook draadloos internet (WIFI) op de camping aan.

  2011

  Aan het eind van seizoen 2011 dragen Kees en Mien het stokje over aan hun zoon Adri en zijn vrouw Margit die in het achterhuis van de boerderij wonen met hun 3 dochters. Kees en Mien zullen na 20 seizoenen niet geheel van het toneel verdwijnen en nog regelmatig op de camping te zien zijn.

  Winter 2011/2012

  De schuur achter op het terrein wordt afgebroken en het kleine (speel)veld wordt uitgebreid en verfraaid. Ook deze nieuwe plekken zullen van alle gemakken voorzien worden.

  Winter 2012/2013

  De fietsenschuur wordt grondig gerestaureerd. Het dak vervangen en de muren gestucadoord waar nodig. Met het oog op de snel opkomende electrische fiets, worden vele extra stroompunten aangelegd.

  Winter 2013/2014

  Het toiletgebouw wordt compleet gerenoveerd. De golfplaten op het dak vervangen door pannen. Het dak en de muren geisoleerd. Alles opnieuw betegeld en het toiletgebouw voorzien van verwarming en vloerverwarming.

  Winter 2014/2015

  Een 4e douche wordt toegevoegd. Omdat het iets te donker was 2 dakramen geplaatst.

  Winter 2015/2016

  Op het eerste veld worden de kunstgrasmatten onder de voortent vervangen door grotere. Een uitstortplaats met water geplaatst voor campers

  Winter 2016/2017

  Het hekwerk met klimopbegroeiing om het voorste veld wordt kompleet vervangen. De leeftijd en weersinvloeden hadden hun tol geeist. Ook het nieuwe hekwerk wordt weer bepland met hedera/klimop. Zonnepanelen worden geinstalleerd om de camping te voorzien van groene energie.

  Winter 2018/2019

  De mestput en de tennisbaan daar bovenop wordt, na 27 jaar trouwe dienst, kompleet gesaneerd. De ammoniak heeft zijn tol geeist en de betonnen deksel begint scheuren te vertonen. Tennissen vinden we niet meer verantwoord. Dit terrein wordt compleet aangepast tot ons nieuwe camperveld, geschikt voor 5 campers.

  Winter 2019/2020

  Op het camperveld worden de 5 camperplaatsen uitgegraven en voorzien van geel zand en waterpas grindtegels. Op het hele kampeerveld voor caravans wordt het veld compleet geverticuteerd en alle kale plekken, ontstaan door de droogte in de zomer van 2019, worden opnieuw ingezaaid.

  Winter 2020/2021

  De sproeiinstallatie wordt verzwaard. De zonnige zomers vereisen veel sproeien. Uiteraard met grondwater. Ook de WIFI verbinding wordt voorzien van een glasvezelkabel en een extra WIFI punt wordt aangelegd. De capaciteit wordt hierdoor flink verhoogd. Op de parkeerplaats is er gelegenheid om een electrische auto op te laden. (10 Amp. normale 220 V stekker).

  Winter 2021/2022

  De komplete electrische installatie wordt aangepast en verzwaard. Door het camperveld is het verbruik flink toegenomen. Elke stroomplek op de camping en het camperveld is nu voorzien van een eigen aardlekschakelaar. Bij kortsluiting kunnen onze gasten deze zelf opnieuw inschakelen.

  Winter 2022/2023

  Op de fietsenstalling worden extra zonnepanelen gelegd. Door de aanleg van het camperveld is het stroomverbruik flink toegenomen.

  Winter 2023/2024

  Rondom op het terrein wordt grondig gesnoeid. De camperplaatsen worden voorzien van stukken kunstgras voor de camper om op te zitten. De kunstgrasplaatsen op de camping worden op een aantal plaatsen aangepast en uitgebreid. De aanrecht in de afwasplaats wordt compleet vervangen en voorzien van nieuwe kranen. De boiler wordt vervangen voor een nieuwe, zuinigere uitvoering.


  De Omgeving

  Natuurcentrum Slabroek

  Op fietsafstand van de camping vind u Natuurcentrum Slabroek. Zeker een aanrader om meer te weten te komen over natuurgebied de Maashorst, de natuur in het algemeen en te genieten van de prachtige omgeving die zich bij uitstek leent om te wandelen en te fietsen op diverse uitgezette tochten. U kunt hier ook genieten van een lekker kopje koffie op het mooi aangelegde erf met terras.

  De Steltenberg

  Op loopafstand van de camping vind u bezoekerscentrum “de Steltenberg”. Dit project is een bijdrage aan een Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland. Het Duits Lijntje is de rode draad in het bezoekerscentrum gelokaliserd in een authentieke hooiberg. Vanaf het prachtige aangeklede erf met Vlaamse schuur en hooiberg kunt u diverse wandelingen maken al dan niet gids.

  Het Duitse Lijntje

  Op loopafstand van de camping vind u “Het Duitse Lijntje”. Dit voormalige spoorlijntje loopt van Boxtel tot Wesel via tien Nederlandse en zeven Duitse haltes. Ontdek de rijke historie en prachtige natuur van en rondom het Duits Lijntje. Het Duits Lijntje is van oorsprong een unieke verbinding tussen Oost en West.

  De spoorlijn is in 1873 geopend door de Noord-Brabantsch-Duitse Spoorwegmaatschappij (NBDS) en in 2004 beëindigde de NS het goederenvervoer op het laatst overgebleven stuk van Boxtel tot Veghel.

  Poezieroute Oventje

  Direct langs de camping op loopt sinds augustus 2010 op het Oventje een poëzieroute. Langs de tweeënhalve kilometer lange route in het Zeelandse buurtschap staan zeven panelen met gedichten van de hand van dichter Eddie Besselsen, oud-inwoner van het Oventje.

  Paardenmelkerij

  Op fietsafstand van de camping vind u de paardenmelkerij die voor jong en oud de moeite waard is. U komt oog in oog te staan met 250 pony's en als u dat wilt kunt u contact met hun maken. Ze lopen vrij rond in grote stallen en de rust die de kudde uitstraalt maakt diepe indruk. Ze ontvangen verenigingen, groepen en families maar ook individuele bezoekers

  Hertenfarm

  Op fietsafstand van de camping en in de buurt van de paardenmelkerij vind u hertenfarm Edel Brabant. In de bosrijke omgeving houden zij edelherten op een dier- en milieu vriendelijke wijze waarbij het welzijn en respect voor dier en natuur centraal staan. De edelherten leven in roedels en zijn het grootste deel van het jaar buiten.

  Oldtimermuseum

  Op fietsafstand van de camping vind u het oldtimermuseum van Jan Wijnakker. Het museum heeft een collectie van 100 oldtimers, een oude werkplaats met tankstation nagebouwd en aanverwante artikelen zoals oude benzinepompen, (boeren)gereedschappen, koetsen, tuig, reclame borden enzovoort zijn te bezichtigen.

  Brandweermuseum

  Op fietsafstand van de camping vind u het brandweermuseum. Het pronkstuk van de collectie van het brandweermuseum is de Ford brandweerauto uit 1938. Daarnaast is er een groot aantal voorwerpen te bezichtigen zoals helmen, werktuigen en spuitstukken.

  Heemkundevereniging

  Op fietsafstand van de camping vind u aan heemhuis De Hooge Raam van heemkundevereniging Zeeland. Naast wisselende exposities is er ook een vaste collectie met onder andere een authentiek klaslokaal uit grootmoeders tijd te bezichtigen. Het heemhuis is elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend, en op afspraak. Ook de heemtuin met zijn oude gewassen is een bezoekje waard

  Kasteel Heeswijk

  Enigszins verscholen in het bosrijke Brabantse land tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, ligt het formidabele Kasteel Heeswijk, dat zijn naam al in de 12e eeuw kreeg, is in de loop van de eeuwen door veelvuldige verbouwingen en aanpassingen geworden tot het monumentale en museale bouwwerk dat u kunt bezichtigen.

  Museum voor Nostalgie

  Op fietsafstand van de camping vind u in Langenboom de verzameling van Wim van Schayik. In deze zeer grote en uitgebreide verzameling vind u een unieke collectie van antieke gereedschappen, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, tractoren en stationaire motoren.

  De meeste voorwerpen heeft Wim gedurende zijn leven zelf verzameld en hij kan u bij de meeste voorwerpen de prachtigste verhalen vertellen. U zult versteld staan van de omvang van de verzameling en de perfecte (werkende) staat waarin de meeste voorwerpen zich bevinden.